Maksu- ja toimitusehdot

Toimitusehdot

Voimassa 30.1.2015 alkaen toistaiseksi.

Tuotteiden voimassaolevat myyntihinnat näkyvät kaupan sivuilla sekä tilauslomakkeella. Jos hinta halpenee, emme jälkikäteen hyvitä hinnan erotusta. Villikiharan verkkokaupan hinnat sisältää voimassa olevan arvonlisäveron, poikkeuksena Ahvenanmaa ALV. 0%.

1. Maksutavat

Maksupalvelun tarjoaja Paytrail Oyj (ennen Suomen Verkkomaksut), 2122839-7

Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 JYVÄSKYLÄ
Finland

Maksuihin liittyvissä kysymyksissä tai ongelmissa sinua palvelee Paytrailin asiakaspalvelu www.paytrail.com/yhteystiedot tai sähköpostilla maksutiedustelut@paytrail.com.

Walley Lasku/Osamaksu (entinen Collector) liittyvissä kysymyksissä palvelee Walley asiakaspalvelu www.walley.fi/asiakaspalvelu.

Palvelun kuvaus

Paytrail Oyj on Finanssivalvonnan valvonnan alainen maksulaitos ja toimii maksupalveluntarjoajana kauppiaille. Paytrail välittää asiakkaan (kuluttaja, yritys tai yhteisö) maksuja kauppiaalle. Maksu voidaan toteuttaa Paytrailin maksupalvelussaan tukemilla tai tuottamilla maksutavoilla, jotka kauppias on sopinut ottavansa Paytrailin palvelun kautta käyttöönsä. Kauppias saa tiedon onnistuneesta maksusta välittömästi.

Käytämme Verified by Visa ja MasterCard SecureCode -todentamispalvelua. Luottokorttimaksut käyttävät SSL-salausta. Villikihara ei koskaan vastaanota tai käsittele pankkitilien tai luottokorttien tilitietoja.

Paytrail maksupalveluhdot:

https://www.paytrail.com/kuluttaja/maksupalveluehdot

Walley lasku/osamaksu

Joustoa ja valinnanvapautta – maksa kerralla tai osissa, valitsemassasi tahdissa

Lasku ja tililuotto antavat sinulle lisää aikaa verkkokauppaostostesi maksamiseen. Niitä käyttämällä voit odotella tilauksesi saapumista rauhassa ennen sen maksamista. Maksun voit tehdä joko kerralla laskulla tai pienemmissä osissa tililuotolla, jolloin voit suorittaa kuukausittain sinulle parhaiten sopivan summan ja jakaa maksun enintään 36 kuukauden ajalle.

Laskulla ilmaista maksuaikaa – turvallista ja helppoa asiointia

Laskulla saat aina 30 päivää korotonta maksuaikaa verkkokauppaostoksillesi.

Maksuaikaa hyödyntääksesi tarvitset myönteisen luottopäätöksen, jonka hakeminen käy helposti ostotapahtuman yhteydessä. Voit hakea sitä, jos olet vähintään 18 vuoden ikäinen ja sinulla on suomalainen henkilötunnus sekä vakituinen, virallinen kotiosoite Suomessa. Myös luottotietosi tarkistetaan Bisnode Finland Oy:n rekisteristä.

Maksutapaa voidaan käyttää jopa 5 000 € ostoksiin.

Kun olet saanut myönteisen luottopäätöksen sekä vahvistanut ostotapahtuman, saat laskun ostoksestasi sähköpostiisi. Jos haluat maksaa laskun pienemmissä osissa ja sinulle paremmin sopivalla maksuajalla (1-36 kk), sinun tulee tehdä jatkuvaa luottoa koskeva luottosopimus Norion Bank AB:n kanssa kirjautumalla Omille Sivuille osoitteessa my.walley.fi. Luottosopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä sinulle myönnetään luottoraja, joka on käytettävissä myöhempiin ostoksiin luottoehtojen mukaisesti.

Kun sinulla on voimassa oleva luottosopimus, sinun tulee maksaa eräpäivään mennessä vain saamallasi laskulla mainittu vähimmäissumma mutta voit halutessasi suorittaa myös tätä suuremman summan. Sen jälkeen sinulle lähetetään kuukausittain sähköpostitse tililasku, kunnes luotto on kokonaan maksettu. Voit aina halutessasi lyhentää luottoasi myös tililaskulla mainittua vähimmäissummaa suuremmissa osissa.

Luottokustannukset ja luottoesimerkki: Villikiharan verkkokaupassa sovelletaan kampanjaehtoja, joiden mukaisesti tililuoton korko on 19,2 % nimellisenä vuosikorkona ilmaistuna ja kuukausimaksu on 2,95 € kuukaudessa (ensimmäisellä laskulla 3,80 €). Jos myönnetty luottoraja on 1 000 € ja se on kokonaisuudessaan käytetty Villikiharan verkkokaupasta tehtyihin ostoksiin sekä luotto maksetaan takaisin 36 kuukauden aikana, sovellettavilla kampanjaehdoilla todellinen vuosikorko on 28,6 %, luottokustannusten yhteismäärä 403 €, maksettava kokonaismäärä 1 403 € ja maksuerien lukumäärä 36 kpl. Viivästyneistä maksuista veloitetaan lainmukaiset muistutusmaksut ja perintäkulut sekä korkoa viivästyneeltä ajalta.

Luottoehdot

Laskun ja luoton myöntäjä on Norion Bank AB, organisaationumero 556597-0513, joka on Walley-tavaramerkin rekisteröity haltija.
Lilla Bommens Torg 11, Box 11914, SE-404 39. Lisätietoja: https://www.norionbank.fi/tietoja-yrityksesta/norion-bank-group-fi/tuotemerkit

Saat täydelliset ehdot ja tiedot Walley Laskusta ja Tililuotosta seuraavista linkeistä:

Tarkempi palvelukuvaus: https://www.walley.fi/asiakaspalvelu/

Yleiset lasku- ja tililuottoehdot: https://cdn.walleypay.com/terms/Terms_FI.pdf

Vakiomuotoiset Eurooppalaiset kuluttajaluottoehdot: https://cdn.walleypay.com/terms/SECCI_FI.pdf

Alisa yrityslasku

Mahdollisuus maksaa 14-60 päivän korottomalla maksuajalla. Ostaminen Alisa Yrityslaskulla onnistuu pelkkien yhteystietojen ja vahvan tunnistautumisen avulla. Riittää, että pystymme varmistamaan ostajan ja hänen edustamansa yrityksen välisen yhteyden.

 • Sopii enintään 5000 euron arvoisten verkkokauppaostosten rahoittamiseen. Ostoksen minimisumma on 5 euroa.
 • Laskutuslisä vaihtelee valitun maksuajan mukaan: 14 päivää 9,90 €, 30 päivää 19,90 € ja 60 päivää 29,90 €.
 • Maksutavan käyttö edellyttää suomalaista y-tunnusta ja ostoksen tekijältä suomalaisen pankin verkkopalvelutunnuksia.
 • Turvallinen ja mutkaton vaihtoehto yrityksille. Ei sisällä piilokuluja eikä edellytä erillisten dokumenttien toimittamista.
 • Alisa Yrityslaskulla voi maksaa valitsemalla se maksutavaksi verkkokaupan kassalla. Luottopäätös sekä osto-oikeuden varmentaminen tehdään muutamassa minuutissa. Yritys voi itse valita sopivan maksuajan tarjotuista vaihtoehdoista.
 • Ostajan osto-oikeus varmistetaan digitaalisesti. Tätä varten suosittelemme, että ostaja käyttää ostosta tehdessä yrityksen tarjoamia puhelinnumeroita sekä sähköpostiosoitetta.
 • Alisa Pankki mahdollistaa osto-oikeuksien hallinnan. Yrityksen allekirjoitusoikeudellisen henkilön on mahdollista muuttaa työntekijöiden osto-oikeuksia täyttämällä verkkolomake Alisa Pankin yleisillä verkkosivuilla (https://www.alisapankki.fi/yritysasiakas/yrityslasku).
  Lomakkeen lähetys vahvistetaan vahvalla tunnistautumisella ja Alisa Pankki tarkistaa henkilön allekirjoitusoikeuden. Muutokset kirjataan viimeistään kolmen arkipäivän kuluttua, jonka jälkeen osto-oikeuden saaneet henkilöt voivat jatkossa käyttää Alisa Yrityslaskua maksutapana.
 • Alisa Pankki tekee luottopäätöksen, joka perustuu maksukykyä koskevaan kokonaisarvioon.
 • Lasku lähetetään Alisa Yrityslaskun toimesta ensisijaisesti verkkolaskuna, mutta myös sähköpostilasku ja paperilasku ovat mahdollisia.
 • Yritysten viralliset verkkolaskuosoitteet ovat valmiina tiedossa, joten myös laskutusosoitteen valinta on helppoa. Ostolaskun käsittely on suunniteltu yritysostajan kannalta mahdollisimman sujuvaksi ja ostaja saa lisättyä laskulle laskun kohdentamiseen tarvittavat viitetiedot.

Mikäli sinulla on kysyttävää Alisa Yrityslaskusta, olethan yhteydessä Alisan asiakaspalveluun:

Alisa Yrityslaskun mahdollistaa Alisa Pankki Oyj.

Lisätietoja Alisa Yrityslaskusta löytyy seuraavasta linkistä: B2B-maksutapa verkkokauppoihin | Alisa Pankki

2. Toimitustavat -ja kulut

 • Postipaketti / SmartPost 5,90 €, noudettavissa valitsemastasi Postin pakettiautomaatista tai noutopisteestä pääsääntöisesti lähettämistä seuraavana työpäivänä viimeistään klo 19. Saapumisilmoitus tekstiviestinä ja sähköpostiin. Jos toimitustavaksi on valittu SmartPost automaatti tekstiviesti sisältää lokeron avaamiseen tarvittavan avainkoodin. Säilytysaika noutopisteissä 7 päivää.
 • Kotipaketti 13,30 €, toimitetaan vastaanottajalle osoitekortissa merkittyyn osoitteeseen pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä. Postinjakaja soittaa vastaanottajalle toimitusajankohdan sopimiseksi. Palveluun sisältyy 2 soittoyritystä ja yksi toimitusyritys – tarvittaessa lähetykselle saa maksullisen uudelleentoimituksen. Jaetaan arkipäivisin. Suuremmissa kaupungeissa jakelu on mahdollinen klo 21 asti, muilla alueilla lähetykset toimitetaan klo 14 mennessä. Jos vastaanottajaa ei tavoiteta, hänelle jätetään yhteydenottopyyntö.
 • Express-paketti 11,70 €, toimitetaan vastaanottajalle osoitekortissa merkittyyn osoitteeseen pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä klo 14 mennessä. Palveluun kuuluu yksi jakeluyritys. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, hänelle jätetään saapumisilmoitus ja lähetys on noudettavissa postista.
 • Nouto 0,00 €. Asiakas noutaa paketin parturi-kampaamo Villikiharasta Jurvasta (Vaasan liikkeeseen ei toimiteta noutotilauksia). Osoite Jurvaan on Kauppatie 4. Ilmoitamme sähköpostiin kun noutotilaus on noudettavissa.
 • Postipaketti Ahvenanmaalle 11,50 € (alv. 0%), toimitusmaksu sisältää lauttalisän 5,50 €. Noudettavissa valitsemastasi Postin pakettiautomaatista tai noutopisteestä. Saapumisilmoitus tekstiviestinä ja sähköpostiin. Jos toimitustavaksi on valittu SmartPost automaatti tekstiviesti sisältää lokeron avaamiseen tarvittavan avainkoodin. Säilytysaika noutopisteissä 7 päivää.

Toimituskulut näet myös maksu -ja toimitustavan valinnan jälkeen, aina ennen tilauksen lähettämistä. Laskutamme kuljetusyhtiön hinnaston mukaan asiakkaan omista toimista johtuvista syistä aiheutuneet virhetilanteet, kuten esimerkiksi väärä nimi, osoite tai noutopiste jotka joudutaan muuttamaan tilauksen lähettämisen jälkeen. Virheen korjaaminen Postin pakettipalveluissa maksaa 18,00 € + uusi toimitusmaksu jos paketti joudutaan toimittamaan toiseen osoitteeseen.

3. Toimitusajat

Toimitamme tilaamanne tuotteet kuljetettavaksi samana tai seuraavana arkipäivänä tilauksesta.

4. Tilausten Seuranta

Saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen, jossa on linkki omaan asiakastiliisi, mistä voit vielä tarkistaa tekemäsi tilauksen. Tilauksen lähdettyä meiltä, lähetämme sähköpostiin lähetystunnuksen, jolla voit seurata paketin kulkua Postin lähetyksenseuranta -sivuilta.

Kun paketti on noudettavissa, saat saapumisilmoituksen siitä tekstiviestinä matkapuhelimeesi.

5. Tilauksen peruuttaminen

Mikäli haluatte peruuttaa tilauksenne ja toimitusta ei ole vielä annettu kuljetettavaksi, niin voitte peruuttaa sen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos toimitus on jo lähetetty, tulee teidän toimia normaalin palautuksen mukaisesti.

6. Koneiden -ja laitteiden takuu

Myymillämme koneilla ja laitteilla on vähintään 6 kuukauden takuu, riippuen maahantuojista. Osalle maahantuojista lähetetään laitteet suoraan vaihtoon/korjaukseen ja jotkut tuotteet tulee lähettää ensin meille. Tilausvahvistuksessa saat kuitin sähköpostiisi, joka toimii takuutodistuksena. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme jos laite on viallinen niin saat ohjeet miten pitää toimia. Täytä ja tulosta/kopio Palautuslomake mukaan takuupalautukseen.

Aiheettoman takuuhuollon kustannukset peritään kokonaisuudessaan sinulta, jos tuote on toimitettu selvästi aiheetta takuuhuoltoon. Villikihara ei ole vastuussa ostajan toimista aiheutuneista vahingoista. Aiheettoman huollon kuluina peritään mahdolliset huoltoyhtiön kulut sekä Villikiharalle aiheutuneet kustannukset tavaran kuljetuksesta.

7. Kampanjaehdot

Alennukset ja kampanjat aktivoidaan kassalla tuotteisiin liittyvinä kaupanpäällisinä tai alennustuotteina. Kampanja voi olla myös kampanjakoodi joka syötetään kassalla sille varattuun kenttään tai aktivoidaan uutiskirjeen tai muun mainoksemme kautta. Kun kampanjakoodi on aktivoitu, kampanjahinnat näkyy verkkosivuillamme ja ostoskorissa.

Varmista ennen tilauksesi hyväksymistä tai maksamista, että annetut kampanjaehdot täyttyvät tai olet aktivoinut voimassaolevan kampanjakoodin. Kampanjat ovat voimassa vain annettuna ajankohtana eikä alennuksia tai kaupanpäällisiä ole mahdollista lisätä tilaukseen enää jälkikäteen. Tilauksessa voi käyttää vain yhtä kampanjakoodia eikä alennuskoodit ole voimassa lahjakorteille.

Voimassaolevia kampanjoita voi olla verkkosivuillamme, uutiskirjeissämme tai Facebook-sivuillamme.

8. Palautusoikeus

Lue Asiakaspalautusohjeet ja täytä palautuslomake ennen kuin jätät palautuksen Postiin ja toimi ohjeiden mukaan. Näin helpotat ja nopeutat palautuksen käsittelyä!

Sinulla on kuluttajansuojalain mukainen oikeus palauttaa koko tilauksesi tai osa siitä 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Jos tuote palautuu myyntikelvottomana, myyntipakkaus on rikki tai puuttuu, tai tuotetta on käytetty, tuotteen hintaa ei voida palauttaa. Pelkkä tuotteen tarkastelu ei aiheuta arvon alentumista. Hygieniatuotteilla kuten harjat, kammat, hiustenleikkauskoneet yms. laitteet ja tarvikkeet ei ole palautusoikeutta mikäli tuote on otettu käyttöön.

Asiakaspalautus suomesta

Palautus on maksuton kun ilmoitat Postissa, että kyseessä on asiakaspalautus. Palautukset tulee lähettää käyttämällä Postin asiakaspalautustunnusta, jonka saat täytettyäsi palautuslomakkeen. Ilmainen asiakaspalautus koskee vain Suomesta palautettuja lähetyksiä. Säilytä Postista saamasi kuitti asiakaspalautuksesta, emme vastaa kadonneista paketeista ellei ole esittää Postin palautuskuittia.

Noutotilauksena ostetut tuotteet tulee palauttaa Villikiharan noutopisteeseen.

Asiakaspalautus Suomen ulkopuolelta ja Ahvenanmaalta

Asiakas vastaa itse tuotteiden palautuskuluista.

Kauppasumman ja toimituskulujen palautus

Palautamme tuotteiden kauppasumman sekä toimituskulut halvimman toimitustapamme mukaisesti, eli maksettavaksesi jää edullisimman toimitusvaihtoehtomme ja valitsemasi toimitustavan erotus. Jos palautat osan tilauksestasi, ei toimituskuluja hyvitetä. Palautus hyvitetään samaan maksupalveluun jolla tilaus on maksettu viimeistään 14 vrk:n kuluessa siitä kun palautuspaketti on saapunut meille. Asiattomista palautuksista perimme lähetyskulut (esim. paketin uudelleenlähetys).

Jos palautuksessa on kampanjahintaisia tuotteita joiden alennettu hinta edellyttää tuotepaketin ostamista, %-määräinen alennus kampanjatuotteista tai kaupanpäällistuote tietyn ostorajan ylittyessä eikä tilauksesi lopullinen arvo enää täytä kampanjassa annettuja ehtoja, ei annettu etu ole enää voimassa. Tällöin tuotteista voidaan periä niiden normaalihinnat palautuksen yhteydessä vähentämällä ne palautussummasta. Alkuperäinen tilauksesi on voinut ylittää rahtivapaan lähetyksen rajan, vähennämme palautussummasta toimituskulut jos tilaussumma ei palautuksen jälkeen ylitä rahtivapaan tilauksen rajaa.

Jos paketti jätetään noutamatta, perimme asiakkaalta toimipaikkapalautuksesta aiheutuneet todelliset kulut alkaen 8,20 € ja mikäli tilauksessa on käytetty maksutapana laskutuspalkkion sisältävää maksutapaa tulee myös nämä kulut asiakkaan maksettavaksi. Kulut laskutetaan tai vähennetään palautussummasta. Myös paketin säilytyksestä mahdollisesti aiheutuvat lisäkulut jää asiakkaan maksettavaksi.

9. Virheellinen tuote

Mikäli tilaamasi tuote on virheellinen tai väärä, ota meihin viipymättä yhteyttä niin korjaamme virheen.

Jos huomaat lähetyksen vahingoittuneen siten, että myös paketin sisältö on rikkoutunut matkalla, ilmoita siitä lähetystä vastaanottaessasi Postiin, tee Postiin vahinkoilmoitus sekä ilmoita vahingosta meille sähköpostilla, jossa liitteenä kuvat vaurioituneesta lähetyksestä ja sen sisällöstä.

10. Yksityisyyden suoja

Villikihara ei luovuta henkilötietoja kolmansille osapuolille eikä käytä niitä mainosten lähettämiseen ilman lupaa. Henkilötietolain mukainen rekisteri -ja tietosuojaseloste.

11. Kauppasopimuksen erimielisyydet

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.

Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

12. Force majeure

Villikihara ei ole vastuussa kuljetussopimuksessa mainitun kolmannen osapuolen, tai jonkun muun ennalta arvaamattoman ja ylitsepääsemättömän Force Majeure-esteen aiheuttamasta toimituksen myöhästymisestä tai tilauspaketin katoamisesta. Jos tilauspaketti ei saavu tilaajalle luvattuun määräaikaan mennessä, Villikihara pyytää kuljetusyritykseltä selvitystä. Selvitys kestää n. 5 päivää. Tilausta ei voi korvata eikä palauttaa ennen selvityksen päättymistä.

Toimitusehdot päivitetty 19.12.2023