Tunnista hiuspohjan ongelmat

Tunnista hiuspohjan ongelmat

Hiuspohjaongelmat ovat yllättävän yleisiä ja niihin löytyy hyvä valikoima erinomaisesti toimivia tuotteita. Ensimmäisenä tulee tunnistaa oma hiuspohjan tyyppi ja sen pohjalta etsitään ongelmaan sopivat tuotteet. Artikkelin tuotesuosituksissa pureudutaan ensisijaisesti hiuspohjan kunnon mukaan valittuihin tuotteisiin, hiusten huono kunto johtuen esim. liiallisesta kemiallisista käsittelyistä on eri asia kuin hiuspohjan kunto.

Kuiva hiuspohja/ kuiva hilse

Kun vartalon ihon kosteustasapaino häiriintyy, iho kuivuu ja kutisee. Samoin reagoi iho hiuspohjassa, mutta hiuspohja on lisäksi myös alttiimpi ärsytykselle ja herkistyy helpommin. Kun hiuspohja kuivuu tarpeeksi, se alkaa hilseillä ja muodostaa kuivaa hilsettä.

Oireet:
Pöllyävä, kuiva hilse sekä kutina ovat yleisimpiä oireita, mutta tyypillisesti iho myös muualla kehossa on taipuvainen kuivuuteen. Jos taustalla on muita ihon tulehdustiloja, kuten psoriaasi, ekseema ja ruusufinni, on hyvin todennäköistä, että myös hiuspohja oireilee. Kuiva hiuspohja oireilee etenkin talvikuukausina.

Vinkit:
Pese hiukset miedolla, rauhoittavalla shampoolla. Suosittelemme myös hiuspohjaa kuorivaa shampoota kuuriluontoiseen käyttöön, jotta hiuspohja puhdistuu ja kosteuttavat tuotteet hoitavat tehokkaammin. Hoitoaine valitaan hiusten kunnon mukaan ja mielellään sellainen tuote, joka kosteuttaa samalla myös hiuspohjaa mahdollisimman hyvin. Vaikutusajan päätyttyä hoitoaineen voi vielä kevyesti hieroa tyveen, jotta hiuspohjan iho saa extrakosteutusta. Hoitorutiinin viimeistelee hiusvesi, joka kosteuttaa ja rauhoittaa kuivaa hiuspohjaa.

Kuivalle hiuspohjalle sopivia tuotteita

 

Four Reasons Scalp hiuspohjan hoitotuotteet

Rasvoittuva hiuspohja

Rasvoittuva hiuspohja on yleinen ja melko harmiton vaiva. Rasvoittuva hiuspohja on kuitenkin herkkä esimerkiksi hiuspohjan tulehduksille tai rasvoittuvalla hilseelle, joten ennaltaehkäisevä hoito on tärkeää.

Oireet:
Hiukset näyttävät ja tuntuvat rasvaiselta heti hiusten pesun jälkeen. Etenkin tyvialue on nopeasti lättänän oloinen ja rasvaisista, raskaista hiuksista puuttuu liikkuvuus ja ilmavuus.

Vinkit:
Suosittelemme tuotteita, jotka tasapainottavat ja rauhoittavat hiuspohjan rasvoittumista. Rasvoittuvaan hiuspohjaan sopii samantapainen hoito kuin rasvaisen hilseen hoitoon, mutta hiuspohjan kuorinta suositellaan ainoastaan tarpeen mukaan, jos ollenkaan.

Rasvoittuvalle hiuspohjalle sopivia tuotteita

 

Rasvainen hilse

Rasvaisessa hiuspohjassa ihon hiivat pääsevät lisääntymään voimakkaammin ja alkavat muodostaa rasvaista hilsettä. Rasvaisen hilseen erottaa kuivasta siitä, että hiutaleet ovat suurempia ja kellertäviä.

Oireet:
Hiuspohja tuntuu selkeästi rasvaiselta, aralta ja öljyistä hilsettä irtoaa hiuspohjasta. Rasvaista hilsettä esiintyy tyypillisesti etenkin lähellä kasvoja olevilla ihoalueilla; hiusrajat, korvien taustat sekä kulmakarvat.

Vinkit:
On erittäin tärkeää hoitaa rasvaista hilsettä oikeilla tuotteilla, sillä väärillä tuotevalinnoilla voi jopa pahentaa hiuspohjan tilannetta. Shampoon ja hoitoaineen valinnassa on oleellista valita tuote, joka tasapainottaa ja raikastaa hiuspohjaa. Myös hiuspohjan kuorinta tulisi sisältyä hoitorutiineihin.

Rasvaiseen hilseeseen sopivia tuotteita

 

Sim System 4 hiuspohjan hoitotuotteet

Tukkeutunut hiuspohja

Tukkeutuneessa hiuspohjassa ihon pintaan on kertynyt tyypillisesti tuotejäämiä, likaa tai kuollutta ihosolukkoa. Nämä voivat hoitamattomina jopa tukkia hiuspohjan ihohuokosia ja aiheuttaa ärsytystä tai tulehduksia.

Oireet:
Hiuspohja on tukkoisen oloinen ja hiusten tyvialue on raskas sekä tahmea. Hiukset tuntuvat likaisilta heti pesun jälkeen, vaikka hiuspohja ei ole rasvainen. Hiuksia on myös vaikea muotoilla.

Vinkit:
Yleisin tekijä tukkeutuneessa hiuspohjassa on kuivashampoo. Hiukset tulisi pestä 1-2 krt/vko syväpuhdistavalla shampoolla, joka pesee kertymät tehokkaasti ja hellävaraisesti sekä hiuksista että hiuspohjasta. Myös säännöllinen hiuspohjan kuorinta on tarpeen, jotta kertymät puhdistuvat tehokkaasti. Viimeistele hiuspohjan hoito raikastavalla hiusvedellä, joka jättää ihanan raikkaan ja puhtaan tunteen.

Suositeltavat tuotteet

Four Reasons Original Scalp Revitalizing Tonic -hiusvesi ylläpitää hiuspohjan hyvinvointia

Hemmottele hiuspohjaa – ennaltaehkäise ongelmat

Hiuspohjan hoitoon herätään yleensä vasta siinä vaiheessa, kun oireita ilmenee. On kuitenkin ensiarvoisen tärkeää huolehtia terveen hiuspohjan hyvinvoinnista jo ennen kuin oireita ilmaantuu. Kuorinta tarpeen mukaan, kosteutus ja hemmotteleva virkistys ovat tärkeitä terveen hiuspohjan hyvinvoinnille.

Suosittelemme Four Reasons Scalp uutuussarjan tuotteita terveen hiuspohjan ylläpitävään hoitoon:

Four Reasons Scalp, tuotteet terveen hiuspohjan ylläpitoon

 

Samankaltaiset artikkelit