Värjäymien poisto vaaleista hiuksista

Epäpuhtaudet hiuksissa ja hiuspohjassa tarkoittavat normaalia talia ja muotoilutuotteiden jäämiä jotka peseytyy helposti normaalilla shampoopesulla. Hiuksiin saattaa kuitenkin kertyä veden tai ilman mukana mineraaleja, jotka ei tavallisella shampoolla lähde. Kupari, rauta, kalsiumi, magnesiumi tai kloori saavat hiusvärin näyttämään samealta ja varsinkin vaaleissa hiuksissa saattaa näkyä jopa värjäytymiä. Vanhat rauta- tai kupariputkistot aiheuttaa helposti värjäytymiä hiuksiin jotka vaativat tehokkaan syväpuhdistuksen hiuksiin.

Mistä tiedän onko suihkuvedessäni metallikertymiä?

Metallikertymät vedessä saa lattiakaakeleiden saumat tai suihkuverhon alareunan värjäymään ruosteenväriseksi tai lavuaariin saattaa jäädä punertavia tai vihertäviä rantuja. Hiuksiin voi myös jäädä pesun jälkeen epämiellyttävä raudan haju. Metalleista on erityisen paljon haittaa hiusten vaalennuskäsittelyissä jolloin raitafoliot voivat kuumentua hiustesi kanssa. Metallit ja vaalennusaineet saattavat reagoida keskenään ja pahimmillaan aiheuttaa hiusten katkeamisen. Metallijäämät aiheuttaa myös muita ongelmia hiusten värjäyskäsittelyihin:

  • Värin pysyvyys heikko, varsinkin punavärit ja kupari.
  • Raidat/väri muuttuu nopeasti himmeäksi/likaiseksi.
  • Vaalea hius vihertää, punertaa tai kellertää, (kloori, kupari, rauta, mangaani) vaikka se olisi vaalennettu.
  • Tummiksi värjätyissa hiuksissa hiusväri muuttuu sameaksi ja hiukset ovat kiillottomat.
  • Hiukset ovat takkuiset, karheat ja “kovat”, vaikka kuinka hoitaisi (huonokuntoisuus on asia erikseen, tämä pitää erottaa).
  • Metallin haju hiusten ollessa märät.
  • Vaalennettaessa hiukset saattavat kuumentua, muissa käsittelyissä värimassa ja permanenttiaine reagoi metalliin.

 

Syväpuhdistava shampoo ei välttämättä poista metalleja

Kaikki syväpuhdistavat shampoot eivät poista metallikertymiä, vaan metallinpoistoa varten on omat erikoistuotteensa.

 

Sim DS-tuotesarjan kolmivaiheinen syväpuhdistus

Sim DS Mineral Removing mineraalien poisto

 

Vihertävän tai likaisen kellertävän, mineraaleista johtuvan sävyn saa poistettua helposti Sim DS sarjan kolmivaiheisella mineraalienpoisto -konseptilla, jossa on tehokkaat erikoistuotteet hiusten ja hiuspohjan syväpuhdistamiseen.

  1. Vahdota hiukset DS Mineral Removing shampoolla, anna vaikuttaa 1-5 minuutin ajan ja huuhtele huolellisesti.
  2. Jatka käsittelyä DS Mineral Removing Elixirillä. Levitä Elixir tasaisesti kaikkialle hiuksiin ja anna vaikuttaa 10-30 minuuttia. Huolehdi, että hiukset pysyvät kosteina koko vaikutusajan. Huuhtele huolellisesti.
  3. DS Mineral Removing Balm viimeistelee syväpuhdistuksen ja mineraalien poiston. Levitä tasaisesti pyyhekuiviin hiuksiin, anna vaikuttaa 5-10 minuutin ajan ja huuhtele huolellisesti.

Säännöllinen syväpuhdistus

Syväpuhdistuksen tarve riippuu pitkälti hiustyypistä, hiusten kunnosta sekä siitä miten paljon hiuksiin kertyy metallia ja kuinka paljon muotoilutuotteita hiuksissa käytetään. Jos muotoilutuotteita käytetään paljon tai vesi on metallipitoista niin syväpuhdistusta suositellaan kerran viikossa. Muutoin syväpuhdistus tulisi tehdä 2-3 viikon välein.

Metallinpoiston ja syväpuhdistuksen edut

Laadukkaat syväpuhdistavat ja metalleja poistavat tuotteet eivät rasita hiusta, vaan pikemminkin päinvastoin. Käsittely jälkeen hiukset tuntuvat silkkisen pehmeiltä ja elastiselta, hiusten sävy on kirkkaampi, ne eivät takkuunnu yhtä helposti ja hiuksista tulee kauniin kiiltävät.

Hiusten värjäys tulossa?

Metallinpoisto tulisi  tehdä päivää-paria ennen hiusten värjäystä, tällöin vaalennus tai värjäys voidaan aloittaa ns. puhtaalta pöydältä eikä metallien vaikutusta lopputulokseen tarvitse jännittää.

Tuotteet tehokkaaseen syväpuhdistukseen:

Samankaltaiset artikkelit