Artikkelit

VÄRJÄYMIEN POISTO VAALEISTA HIUKSISTA

24 helmikuun, 2022, Villikihara

Epäpuhtaudet hiuksissa ja hiuspohjassa tarkoittavat normaalia talia ja muotoilutuotteiden jäämiä jotka peseytyy helposti normaalilla shampoopesulla. Hiuksiin saattaa kuitenkin kertyä veden tai ilman mukana mineraaleja, jotka ei tavallisella shampoolla lähde. Kupari, rauta, kalsiumi, magnesiumi tai kloori saavat hiusvärin näyttämään samealta ja varsinkin vaaleissa hiuksissa saattaa näkyä jopa värjäytymiä. Vanhat rauta- tai kupariputkistot aiheuttaa helposti värjäytymiä hiuksiin jotka vaativat tehokkaan syväpuhdistuksen hiuksiin.

Mistä tiedän onko suihkuvedessäni metallikertymiä?

Metallikertymät vedessä saa lattiakaakeleiden saumat tai suihkuverhon alareunan värjäymään ruosteenväriseksi tai lavuaariin saattaa jäädä punertavia tai vihertäviä rantuja. Hiuksiin voi myös jäädä pesun jälkeen epämiellyttävä raudan haju. Metalleista on erityisen paljon haittaa hiusten vaalennuskäsittelyissä jolloin raitafoliot voivat kuumentua hiustesi kanssa. Metallit ja vaalennusaineet saattavat reagoida keskenään ja pahimmillaan aiheuttaa hiusten katkeamisen. Metallijäämät aiheuttaa myös muita ongelmia hiusten värjäyskäsittelyihin:

  • Värin pysyvyys heikko, varsinkin punavärit.
  • Raidat/väri muuttuu nopeasti himmeäksi/likaiseksi.
  • Vaalea hius vihertää, punertaa tai kellertää, (kloori, kupari, rauta, mangaani) vaikka se olisi vaalennettu.
  • Hiukset ovat takkuiset, karheat ja “kovat”, vaikka kuinka hoitaisi (huonokuntoisuus on asia erikseen, tämä pitää erottaa).
  • Metallin haju hiusten ollessa märät.
  • Vaalennettaessa hiukset saattavat kuumentua, muissa käsittelyissä värimassa ja permanenttiaine reagoi metalliin.

 

Sim DS-tuotesarjan kolmivaiheinen syväpuhdistus

Sim DS Mineral Removing mineraalien poisto

 

Vihertävän tai likaisen kellertävän, mineraaleista johtuvan sävyn saa poistettua helposti Sim DS sarjan kolmivaiheisella mineraalienpoisto -konseptilla, jossa on tehokkaat erikoistuotteet hiusten syväpuhdistamiseen.

  1. Vahdota hiukset DS Mineral Removing shampoolla, anna vaikuttaa 1-5 minuutin ajan ja huuhtele huolellisesti.
  2. Jatka käsittelyä DS Mineral Removing Elixirillä. Levitä Elixir tasaisesti kaikkialle hiuksiin ja anna vaikuttaa 10-30 minuuttia. Huolehdi, että hiukset pysyvät kosteina koko vaikutusajan. Huuhtele huolellisesti.
  3. DS Mineral Removing Balm viimeistelee syväpuhdistuksen ja mineraalien poiston. Levitä tasaisesti pyyhekuiviin hiuksiin, anna vaikuttaa 5-10 minuutin ajan ja huuhtele huolellisesti.